top of page

Kan je niet meer voor je ezel(s) zorgen?

Eénmalige afstandskost : € 125 per ezel

Eventuele bijkomende kosten (transport, chippen, castratie,....) worden verder besproken na kennismaking. 

Neem contact met ons op via mail, leg de situatie zo goed mogelijk uit en we contacteren je zo snel mogelijk. info@balkenendedonkieshuis.be

Op zoek naar een nieuwe thuis :

Adoptiekost : € 400 per ezel

Toon.jpg

Toon (°1/09/2012)

Oeps, te laat. Toon is gereserveerd.

Toon is samen met Kaat bij ons aangekomen en ze moeten ook samen geadopteerd worden. Hij is een stoere jongen met een peperkoeken hartje.  Hij heeft zoveel liefde te geven en wil zo graag geknuffeld worden, dat hij het soms nog durft opeisen.  Verdere training zal ervoor zorgen dat hij leert om de grenzen te respecteren. 

Kaat.jpg

Kaat (°31/05/2015)

Oeps, te laat. Kaat is gereserveerd.

 

Kaat is samen met Toon bij ons binnen gekomen en ze moeten ook samen geadopteerd worden.  

Kaat is eerder een schuchter ezeltje.  Ze heeft Toon nodig om te weten of een situatie veilig is of niet.  Stilaan groeit haar vertrouwen in ons en laat ze al meer toe. Ze komt intussen ook zelf naar ons toe voor een aaitje. 

Marta (°24/12/2022)

Gijsje (°22/01/2023)

Oeps, te laat Marta en Gijsje zijn gereserveerd.

Dit zijn de jongste telgen in onze ezelfamilie. Marta werd rond Kerstmis 2022 geboren en 4 weken later kwam Gijsje piepen. Marta is een meisje, Gijsje is een jongen.

Ons olijke duo doet het super goed. Het zijn twee hartendiefjes die samen een nieuwe thuis zoeken. Ze zijn jong en speels en moeten nog veel leren. Maar dat doen ze graag en goed. Zo gaan ze al super flink mee op wandeling! Heb jij plaats voor onze twee knuffelbeertjes? 

Quinto & Wieza

Oeps, te laat. Quinto en Wieza zijn gereserveerd.

Quinto en Wieza zijn een koppeltje. Quinto is 15 jaar en Wieza - zijn madam - 9 jaar. Ze hadden even tijd nodig om zich aan te passen maar ondertussen laten ze zich graag aaien en genieten ze van de aandacht. Ze gaan ook braaf mee op wandeling en op kamp laten ze zich maar al te graag borstelen door de kindjes. Met andere woorden: ze zijn klaar voor vertrek!

20230706_150100.jpg

Fientje - 12 jaar 

TE LAAT! Fientje vertrok naar hare gouden stal!

Fientje kwam samen met Odette binnen maar Odette overleed kort daarna. Fientje stond bang en verloren in onze kudde. Intussen heeft ze al veel vertrouwen in ons gekregen en heeft ze haar plaatsje in de kudde gevonden. Ze is nog altijd wat onzeker en zeker geen haantje de voorste maar eens ze op haar gemak is, is het een super lief ezeltje. Geef jij haar een nieuwe 5sterren thuis?

Sam & Remy - 12 jaar

 

Sam en Remy zijn in juni 2023 samen binnengekomen. Ze staan al heel hun leven samen en we zijn dan ook op zoek naar een gouden thuis waar ze samen naartoe kunnen. Sam is een meisje, Remy een gecastreerde jongen. Ze moeten ons nog leren kennen en wij hen. Maar we denken dat met wat geduld, tijd en liefde ook deze twee zich zullen ontpoppen tot twee lieverds. 

Onze adoptievoorwaarden : 

We proberen een zo goed mogelijke match te maken tussen ezel(s) en adoptie-kandidaat. 

Alvorens Balkenende Donkieshuis vzw akkoord kan gaan met een adoptie, moet er aan volgende voorwaarden voldaan zijn :

  • Adoptie-kandidaten worden uitgenodigd voor een gesprek waarbij wordt besproken wat ze zoeken in een ezel en welke ezel bij hen past. 

  • Onze prioriteit is om de beste match te vinden tussen de adoptie-kandidaat en de beschikbare ezels.  Aan de hand van de informatie die we verkregen bij het gesprek en de voorkeur, wordt de juiste ezel gematcht. Op die manier willen we ervoor zorgen dat er een beperkte teruggave is van geadopteerde ezels.

  • U komt, samen met uw gezin, (meerdere keren) op bezoek bij Balkenende Donkieshuis vzw om kennis te maken met de ezels en meer te leren over de voorgeschiedenis, de verzorging en noden.

  • De verantwoordelijke(n) van Balkenende Donkieshuis vzw komt ter plaatse kijken of u wel over voldoende ruimte en stalling beschikt.

  • Het is verboden om met de geadopteerde dieren te kweken of om ze door te verkopen. 

  • De verantwoordelijke(n) van Balkenende Donkieshuis vzw komt 1 maand na de adoptie op huisbezoek.  Nadien volgen er mogelijks 2 huisbezoeken per jaar.

  • Balkenende Donkieshuis vzw behoudt het recht om onaangekondigde huisbezoeken te doen i.v.m. de gezondheidstoestand van de geadopteerde dieren.

  • Balkenende Donkieshuis vzw is niet aansprakelijk voor zichtbare of verborgen gebreken van het dier, of wanneer het dier ziek is of overlijdt.

  • De adoptie-kandidaat is verplicht om bij verhuis het nieuwe adres door te geven aan Balkenende Donkieshuis vzw.

  • Wanneer de adoptie-kandidaat de geadopteerde dieren niet meer wil of kan houden, worden ze kosteloos overgedragen naar Balkenende Donkieshuis vzw.

bottom of page