top of page

Kan je niet meer voor je ezel(s) zorgen?

Ben je niet meer in staat voor je ezel(s) te zogen? Dan kunnen ze bij ons terecht.

Wij vragen een éénmalige afstandskost van € 125 per ezel.

Eventuele bijkomende kosten (transport, chippen, castratie,....) worden verder besproken na kennismaking. 

Neem contact met ons op via mail, leg de situatie zo goed mogelijk uit en we contacteren je zo snel mogelijk. info@balkenendedonkieshuis.be

Ook als je tijdelijk niet voor je ezel kan zorgen, mag je contact met ons opnemen. Sta je voor een operatie met revalidatie bijvoorbeeld? Dan bekijken we samen de mogelijkheden. Of ondervind je gedragsproblemen met je ezel? Ook dan zijn we bereid je te begeleiden. In sommige gevallen kan een tijdelijk verblijf bij ons uitkomst bieden. Alleszins, wij zijn er voor jou en je ezel(s). 

Op zoek naar een nieuwe thuis :

Wil jij één van onze ezeltjes een 5sterren thuis bieden? Graag! Neem contact met ons op en we regelen een eerste kennismaking tussen jou en de ezels. Zo kunnen we zien wie de perfecte match vormt met jou en je gezin. Daarna komen we ook altijd bij jou thuis langs om te zien of de weide en stalling in orde zijn. Pas daarna kan worden overgegaan tot de eigenlijke adoptie.  Voor een adoptie vragen wij € 400 per ezel.

Opgelet: ezeltjes die bij ons samen binnenkomen, halen wij niet uit elkaar. 

Sam & Remy - 12 jaar

 

Sam en Remy zijn in juni 2023 samen binnengekomen. Sam is een merrie, Remy een ruin. Sam is eerder verlegen en neemt haar tijd voor ze je vertrouwt. Remy niet, hij komt meteen en laat zich snel aaien... tussen zijn billen. Jep, dat is zijn lievelingsplekje om geaaid te worden!? Hoewel Sam en Remy samen zijn binnengebracht, kunnen ze ook apart geadopteerd worden. Ze staan zelden samen, nu ze in onze grote kudde staan.

De bierkudde:

Vedett, Guinness, Jupiler & Budweiser

Deze vier stoere kerels kwamen samen bij ons aan. Intussen is ons duidelijk dat Guinness en Vedett onafscheidelijk zijn, evenals Jupiler en Budweiser (die we Buddy noemen). Deze duo's zoeken dus samen een nieuwe thuis. Ze zijn gezond en super lief. Hun leeftijd schatten we tussen de 7 en 15 jaar. Het zijn alle vier ruinen. 

Onze adoptievoorwaarden : 

We proberen een zo goed mogelijke match te maken tussen ezel(s) en adoptie-kandidaat. 

Alvorens Balkenende Donkieshuis vzw akkoord kan gaan met een adoptie, moet er aan volgende voorwaarden voldaan zijn :

  • Adoptie-kandidaten worden uitgenodigd voor een gesprek waarbij wordt besproken wat ze zoeken in een ezel en welke ezel bij hen past. 

  • Onze prioriteit is om de beste match te vinden tussen de adoptie-kandidaat en de beschikbare ezels.  Aan de hand van de informatie die we verkregen bij het gesprek en de voorkeur, wordt de juiste ezel gematcht. Op die manier willen we ervoor zorgen dat er een beperkte teruggave is van geadopteerde ezels.

  • U komt, samen met uw gezin, (meerdere keren) op bezoek bij Balkenende Donkieshuis vzw om kennis te maken met de ezels en meer te leren over de voorgeschiedenis, de verzorging en noden.

  • De verantwoordelijke(n) van Balkenende Donkieshuis vzw komt ter plaatse kijken of u wel over voldoende ruimte en stalling beschikt.

  • Het is verboden om met de geadopteerde dieren te kweken of om ze door te verkopen. 

  • De verantwoordelijke(n) van Balkenende Donkieshuis vzw komt 1 maand na de adoptie op huisbezoek.  Nadien volgen er mogelijks 2 huisbezoeken per jaar.

  • Balkenende Donkieshuis vzw behoudt het recht om onaangekondigde huisbezoeken te doen i.v.m. de gezondheidstoestand van de geadopteerde dieren.

  • Balkenende Donkieshuis vzw is niet aansprakelijk voor zichtbare of verborgen gebreken van het dier, of wanneer het dier ziek is of overlijdt.

  • De adoptie-kandidaat is verplicht om bij verhuis het nieuwe adres door te geven aan Balkenende Donkieshuis vzw.

  • Wanneer de adoptie-kandidaat de geadopteerde dieren niet meer wil of kan houden, worden ze kosteloos overgedragen naar Balkenende Donkieshuis vzw.

bottom of page